Muffins decoreren

Muffins

Een muffin is een klein broodje, al dan niet in een papieren vormpje. Ze worden normaal gegeten bij het ontbijt of bij de thee. Ze bevatten geen boter, maar olie. En worden gemaakt door de droge bestanddelen met de vochtige te mengen en nadien te bakken. Ze bestaan in vele variaties, zoals onder andere met fruit, bessen, chocolade of zelfs groenten. Ze kunnen ook versierd worden met glazuur. Muffins worden vaak gebruikt om uit te delen, of als tussendoortje. De muffin is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. Muffins maken vaak onderdeel uit van een high tea.

De verschillen tussen een Amerikaanse en een Engelse muffin

De Amerikaanse muffin heeft een paddestoelvorm met een groot hoofd en een steeltje eronder. Het is een kruising tussen cake en brood en wordt in de oven gebakken.

De Engelse muffin (de oorspronkelijke) is een platte schijf die doormidden wordt gesneden. Bovendien is dit cakeje gemaakt van gistdeeg en wordt er geen bakpoeder voor gebruikt. Ten slotte wordt de Britse muffin niet in de oven gebakken, maar op een grilplaat op het fornuis.

Decoreren

Muffins decoreren is leuk, toch is het moeilijker dan je in het begin zou denken als je het netjes wil doen.