Gevulde paprika’s

Ingrediënten:

  • 2 grote rode paprika’s
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 3 lente-uitjes
  • 1 sjalotje
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 100 g zachte geitenkaas(blokjes)
  • 4 half gedroogde tomaten in olie
  • 2 tl oregano
  • peper en zout
  • geraspte belegen kaas
  • 1/2 kruidenbouillontablet
  • peterselie

Bereiding:

  1. Snijd de paprika’s dwars door en verwijder de zaadlijsten en de pitjes
  2. Snipper het sjalotje
  3. Snijd de champignons en de lente-ui in plakjes
  4. Snijd de gedroogde tomaten fijn
  5. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak het sjalotje glazig
  6. Voer de champignons en de lente-ui toe en bak even mee
  7. Roer de gedroogde tomaten en de geitenkaas door de champignons
  8. Breng op smaak met de oregano, peper en zout
  9. Los de bouillontablet op in een laagje heet water in een vuurvaste schaal
  10. Vul de paprikahelften met het mengsel en bestrooi met geraspte kaas
  11. Leg de paparika’s in de schaal
  12. Garneer met peterselie
  13. Zet de paparika 20 minuten in de over, op 200 graden, tot de paparika een mooie goudbruine kleur heeft

Tip: Lekker met een salade en gebakken aardappelen of rijst