Vegetarische erwtensoep

Ingrediënten:

  • 500 g spliterwten
  • 2 prei
  • 2 wortelen
  • 1/2 knolselderij
  • 2 pastinaak
  • 5 stengels bleekselderij
  • 1/2 bos bladselderij
  • 2 liter groentenbouillon (van 4 zoutarme bouillonblokjes)
  • roerbakolie of olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Zet de spliterwten op met de groentenbouillon en laat aan de kook komen
  2. Laat de erwten zachtjes gaar koken zodat ze uit elkaar vallen
  3. Snijd alle groenten in blokjes en ringetjes
  4. Roerbak de groenten in een wok, begin met knolselderij, dan wortel, pastinaak, bleekselderij en prei
  5. Voeg de geroerbakte groenten toe aan de pan met gekookte spliterwten
  6. Voeg de fijngesneden (of met een kruidenschaar geknipte) blaadjes van de bladselderij toe
  7. Alles nog even zachtjes laten doorkoken en breng op smaak met peper en zout