Rijstsalade

Ingrediënten:

  • 200 g pandan rijst
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • 1 rode paprika
  • 3 schijfjes ananas in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 bosuitjes
  • 310 g mandarijnpartjes (blikje)
  • 3 el yoghurtmayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 takjes

Bereiding:

  1. Kook de rijst in een pan met water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Kook de doperwten de laatste 5 min. met de rijst mee. Laat afkoelen.
  3. Maak de paprika, bleekselderij en bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd de ananas in blokjes
  5. Laat de mandarijnpartjes en de ananas uitlekken en vang het sap op.
  6. Roer in een kom de Yogonaise, 3 el mandarijnsap, kerriepoeder, peper en zout door elkaar.
  7. Knip de peterselie erboven fijn.
  8. Meng alle ingrediënten van de salade met elkaar.