Tomatensaus

Ingrediënten:

  • 2el olijfolie extra vierge
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1kg tomaten, zonder schil, zonder zaden, fijngesneden
  • 2el fijngehakte verse basilicum of 1tl gedroogde basilicum
  • 150ml rode wijn of groentenbouillon
  • snufje suiker
  • peper en zout
  • geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een grote pan.
  2. Voeg de ui toe en laat 5 minuten zachtjes bakken, of tot de ui zacht maar niet bruin is. Roer af en toe.
  3. Voeg de tomaten, de wijn of de bouillon en de basilicum toe. Laat 20-30 minuten sudderen, of tot de saus dik is.
  4. Pureer de saus met een mixer of keukenmachine tot ze smeuïg is.
  5. Voeg de suiker toe om de zuurheid van de tomaten te neutraliseren.
  6. Breng op smaak met peper en zout en verwarm.
  7. Gebruik de saus als basis voor een andere saus of giet ze over de pasta, meng goed en bestrooi met gescheurde blaadjes basilicum en vers geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas.