Waldorfsalade

Ingrediënten:

  • 3el olie
  • 100gr walnoten
  • 100ml slagroom
  • 2el mayonaise
  • 1el mosterd
  • mespunt suiker
  • 1 klein struikje bleekselderij
  • 2 zure appels
  • 2 bananen
  • 2 ananasschijven
  • 1 citroen, geperst
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Rooster de walnoten 1 à 2 minuten in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen (hierdoor worden de noten weer knapperig.
  2. Klop de slagroom een beetje stijf en roer er de mayonaise en mosterd door.
  3. Breng op smaak met suiker, zout en peper.
  4. Snijd de bleekselderij fijn.
  5. Snijd de appel in reepjes, de ananas in blokjes en de banaan in plakjes en schep ze om met het citroensap zodat ze niet bruin worden.