Aardappelkroketten

Ingrediënten:

750 gram aardappelen
40 gram boter
1 ei voor de aardappelpuree
2 eieren om de aardappel kroketjes te paneren
scheutje warme melk
1 eetlepel fijne mosterd
peper en zout
paneermeel (zoveel als nodig)
peterselie
1/2 prei in dunne ringetjes
1/2 gesnipperde ui
evt. 1/2 paprika in blokjes

 

Bereiding:Schil de aardappel en snijd in stukken.
Snipper de ui fijn
Snijd de prei in dunne ringetjes
Snijd als je die gebruikt de paprika in kleine stukjes
Kook de aardappelen gaar.
Giet de gekookte aardappelen af laat ze even uitstomen.
Bak in de tussentijd de ui, prei en paprika aan in olie.
Verwarm de melk in een pannetje of magnetron (laat het niet koken).
Voeg de melk, het ei en de boter toe aan de aardappelen en stamp ze fijn tot puree.
Breng op smaak met mosterd, peper en zout.
Voeg de ui, prei en paprika toe
Doe de puree in een schaal en dek dit af met huishoudfolie.
Laat het ongeveer een uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
Verdeel hierna paneermeel over een bord en kluts in een (ander) diep bord een ei los.
Rol kroketjes van de afgekoelde aardappelpuree.
Haal het hierna door het ei, en vervolgens door de paneermeel zodat er een mooi laagje om het kroketje ontstaat.
Bak de aardappelkroketjes 4 minuten in heet frituurvet, of 20 minuten in een oven op 200 ºC.

 

aardappelkroket