Sperziebonensalade

Ingrediënten:
340 gr sperziebonen
30 gr rucola
70 gr eikenbladsla melange
1 oranje paprika
2 kleine zoete uien
2 eieren
1 pot witte bonen 360gr
6 kleine tomaten
halve komkommer
1 zakje mozzarellabolletjes
1 tl mosterd
1 el honing
1 el azijn
zout
peper
olie

Bereiding:
Snijd de sperzieboontjes in stukjes van 3cm
Verwarm wat olie in een wok en kook de boontjes beetgaar
Giet ze af en zet ze opzij
Snijd de ui fijn en de paprika en fruit ze aan in de wok tot ze zacht zijn
Voeg aan de ui/paprika de mosterd, honing en azijn toe.
Schep om en doe de boontjes erbij
Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
Doe de rucola en eikenbladsla in een kom
Spoel de witte bonen af in een vergiet onder lauw water en doe bij de sla
Snijd de tomaten en komkommer in blokjes en doe erbij
Snijd de mozarellabolletjes in tweeën en doe die erbij
Als de sperziebonen zijn afgekoeld voeg je ze bij de salade.
Kook de eieren hard en garneer de salade er mee.

salade