Koude pastasalade met tomaat, courgette, ui, komkommer

Ingrediënten:
4 tomaten
Een halve komkommer
Creme fraiche (200gr)
Halve courgette
Anderhalve rode ui
1 zak pasta 500gr (penne)
Olijfolie
Verse basilicum
1th tijm
1th oregano
Eventueel zout, peper, chilipoeder

Bereiding:
Kook de pasta in 9 min. beetgaar
Snipper ondertussen de rode ui fijn
Snijd de courgetten in vieren en dan in plakjes
Snijd de tomaten in blokjes
Snijd de komkommer in kleine stukjes
Als de pasta gekookt is, laat uitlekken, spoel af met koud water, en voeg een scheut olijfolie toe om te voorkomen dat het gaat plakken
Giet wat olijfolie in een pan en bak de uitjes
Voeg de courgette toe en bak ongeveer 2min. mee
Schep nu de creme fraiche in de pan en laat dit op een zacht vuurtje smelten
Breng op smaak met de kruiden (behalve de basilicum)
Eventueel nog wat peper en chilipoeder toevoegen
Sausje 2 minuten op het vuur laten staan
Schep de penne in een kom en voeg de tomaten en komkommer toe, roer door elkaar
Voeg nu het sausje toe en roer alles goed door elkaar
Als laatste bestrooien met een paar blaadjes verse basilicum

 

Pastasalade