Muffins met kaas, appel en stroop

Ingrediënten:

100 g margarine op kamertemperatuur
185 g fijne witte basterdsuiker
125 ml yoghurt
2 eieren op kamertemperatuur
225 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker

Beleg:

6 plakken jong belegen kaas
3 granny smith appels, in plakjes gesneden
6 eetlepels appelstroop

Klaarzetten:

muffin bakvorm
papieren cakecupjes
mixer

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet de papieren vormpjes in de muffin bakvorm

Bereidingswijze:

Klop de margarine en suiker met een paar eetlepels van de yoghurt tot een lichte, luchtige massa. De suiker moet grotendeels zijn opgelost.
Klop de eieren schuimig. Meng dit vervolgens goed met het boter-suiker mengsel en roer de rest van de yoghurt erdoor.
Voeg het meel, bakpoeder en vanillesuiker toe en schep er luchtig doorheen.
Vul de papieren cups voor driekwart met het beslag.
Bak de cakejes in 20 minuten gaar.
Haal de cakejes uit de vorm en laat ze in het papier afkoelen op een rooster.
Snijd het bovenste gedeelte van de cupcakes af en beleg de cupcakes met kaas, vervolgens plakjes appel en een likje stroop.
Zet het bovenste gedeelte er weer op en serveer of pak ze in voor in de broodtrommel.

.