Muffins met appel en karamel

Oventemperatuur en baktijd:
Eelektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 4-5
Baktijd: 20 minuten

Ingrediënten:
1 stevige appel
6 zachte karameltoffees (fudge)
100 g zachte roomboter
Dr. Oetker Mix voor Muffins
100 ml water
1 ei
Dr. Oetker Gebaksglazuur

Extra nodig:
evt. muffinbakblik (voor extra stevige muffins)

Bereidingswijze:
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes, Snijd de karamels in vieren. Smelt de boter.

Bereid het muffinbeslag met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spatel de appelstukjes erdoor. Zet de muffinvormpjes uit het pak in het muffinbakblik en verdeel er de helft van het beslag over.

Verdeel de karameltoffeestukjes erover en schep de rest van het beslag erop. Bak de muffins in ca. 17 min. goudbruin en gaar. Laat de muffins afkoelen.

Bereid het Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Verdeel het glazuur over de muffins. Zet het glazuur tussentijds terug in het warme water, zo blijft het zacht.

Variaties:
– vervang voor muffins met appel en chocolade de karameltoffees door 75 g grof gehakte pure chocolade.

Dr. Oetker producten:
Dr. Oetker Mix voor Muffins
Dr. Oetker Gebaksglazuur